Alcaraz stormt naar halve finales in Madrid, Raducanu kent tegenslag

De Spaanse tennisser Carlos Alcaraz heeft zich voor de tweede keer in zijn carrière geplaatst voor de halve finales van het prestigieuze masterstoernooi in Madrid. Hij versloeg de Russische Karen Chatsjanov met 6-4, 7-5 en blijft de nummer twee op de wereldranglijst.

Ondanks de afwezigheid van Novak Djokovic in het toernooi, zal Alcaraz zelfs bij het behalen van de titel de eerste plaats op de wereldranglijst niet kunnen overnemen.

Alcaraz had de voorgaande twee ontmoetingen met Chatsjanov zonder setverlies gewonnen. Dit keer leek het erop dat de Rus een set zou pakken. Na een indrukwekkende eerste set van Alcaraz, kwam hij in de tweede set met 5-2 achter te staan. De Spanjaard wist echter met vijf opeenvolgende games de overwinning veilig te stellen.

“Karen speelde op een hoog niveau en dwong me tot het uiterste te gaan. Het werd beslist door kleine details”, zei Alcaraz na afloop. “Deze overwinning geeft me veel vertrouwen.”

Grote favoriet voor Roland Garros

Dit vertrouwen kan Alcaraz goed gebruiken met het oog op Roland Garros, dat later deze maand van start gaat. Door blessures van Rafael Nadal en Djokovic is Alcaraz momenteel de fitste van de drie grootste kanshebbers op de eindoverwinning. Hij won 27 van zijn laatste 29 wedstrijden.

Op zijn twintigste verjaardag neemt Alcaraz het vrijdag op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Daniel Altmaier en Borna Coric.

Plaats een reactie