Djokovic kan deelnemen aan US Open na opheffing vaccinatievereiste in de VS

In 2021 kon Novak Djokovic niet deelnemen aan de US Open, aangezien de drievoudig kampioen niet gevaccineerd was tegen COVID-19 en daardoor de Verenigde Staten niet mocht betreden. Om dezelfde reden kon hij dit voorjaar niet meedoen aan de masterstoernooien van Indian Wells en Miami.

Vaccinatieverplichting opgeheven voor buitenlandse reizigers

Echter, er is goed nieuws voor de huidige nummer één van de wereldranglijst in het tennis: vanaf 11 mei is de verplichte vaccinatie tegen het coronavirus voor buitenlandse reizigers in de Verenigde Staten opgeheven. Dit betekent dat de 35-jarige Serviër in augustus naar New York kan afreizen om te strijden voor zijn 23e grandslamtitel. Hij deelt momenteel het record met Rafael Nadal, die nu geblesseerd is.

Serena Williams zal niet deelnemen

Een opvallende afwezige op de US Open zal Serena Williams zijn. De inmiddels 41-jarige tennislegende bereikte vorig jaar nog de derde ronde van het toernooi, dat ze in 2014 voor de zesde en laatste keer won. Hoewel het leek alsof ze toen haar laatste wedstrijd in haar indrukwekkende carrière had gespeeld, heeft ze haar officiële afscheid van de tennissport nog niet bevestigd.

Een eventuele terugkeer lijkt echter onwaarschijnlijk, aangezien Williams onlangs heeft aangekondigd in verwachting te zijn van haar tweede kind. Dit nieuws deelde ze op de rode loper van het Met Gala in New York. Williams heeft al een vijfjarige dochter.

Plaats een reactie