Griekspoor mogelijk enkele weken uitgeschakeld, maar hoopt op deelname aan Rome

Tallon Griekspoor is geadviseerd om twee tot drie weken niet te tennissen. Uit verder onderzoek is gebleken dat hij een scheurtje heeft opgelopen in het kapsel bovenop zijn voet en een kleine scheur in de binnenband van zijn enkel.

Desondanks het advies om het enkele weken rustig aan te doen, geeft Griekspoor via sociale media aan dat deelname aan het masterstoernooi van Rome niet onmogelijk is met de juiste behandeling.

Het toernooi in Rome begint op 10 mei. Griekspoor moet nog beslissen of hij daaraan zal deelnemen. Roland Garros start op zondag 28 mei.

Uitval in Madrid

Afgelopen vrijdag moest Griekspoor opgeven tijdens het masterstoernooi van Madrid in de tweede ronde tegen de Spanjaard Jaime Munar. De Nederlandse nummer 36 van de wereld verstapte zich bij een mislukte volley op zijn rechterenkel en verliet de baan met een pijnlijk gezicht, ondersteund door zijn tegenstander.

In een ziekenhuis in Spanje werd al vastgesteld dat Griekspoor geen spierschade had opgelopen. De 26-jarige tennisser onderging verder onderzoek in Nederland, waar de blessure aan het licht kwam.

Plaats een reactie