Van de Zandschulp uitgeschakeld in tweede ronde masterstoernooi Madrid

Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid niet overleefd. De 29e speler van de wereldranglijst verloor met 2-6, 5-7 van de Russische Aslan Karatsev.

Van de Zandschulp had vorige week in München nog een overtuigende overwinning op Karatsev geboekt met 6-2, 6-0, maar verloor vervolgens op dramatische wijze de finale tegen Holger Rune. Hij verspeelde in de derde set een 5-1 voorsprong en liet vier matchpoints liggen.

In zijn eerste wedstrijd sinds die finale leek Van de Zandschulp niet in vorm. Hij speelde onzorgvuldig en kon zijn ritme niet vinden. In de tweede set gaf hij een 5-3 voorsprong uit handen en verloor vier games op rij.

Eerder werd Tallon Griekspoor al uitgeschakeld in Madrid. Hij moest in de tweede ronde tegen de Spanjaard Jaume Munar opgeven na een set vanwege een enkelblessure. Uit onderzoek is gebleken dat er geen spierschade is, maar verder onderzoek is nog nodig.

Zverev speelt tot in de nacht

Alexander Zverev moest voor zijn tweederondepartij diep in de nacht aan de slag. De 26-jarige Duitser, nummer zestien op de wereldranglijst, verliet de baan pas om 01.30 uur ’s nachts. Hij had drie sets en 3 uur en 25 minuten nodig om de Spanjaard Roberto Carballé Baena te verslaan: 6-7 (6) 7-5 6-0.

De late eindtijden van tenniswedstrijden zijn al langer een punt van discussie. Vorig jaar uitte Zverev tijdens hetzelfde toernooi zijn onvrede over de planning van de ATP.

Zverev won het toernooi van Madrid al twee keer, in 2018 en 2021. Vorig jaar verloor hij kansloos in de finale tegen Alcaraz (6-3 6-1).

Plaats een reactie