Griekspoor zonder spierschade na Madrid, maar aanvullend onderzoek vereist: ‘Afwachten geblazen’

Tijdens het masterstoernooi in Madrid op vrijdag heeft Tallon Griekspoor geen spierschade opgelopen, zo bleek die avond in een Spaans ziekenhuis. De op één na beste tennisser van Nederland zal terugkeren naar huis voor verder onderzoek.

“Aanvullende onderzoeken in Nederland zijn noodzakelijk. Echter, alles, zoals de spieren, lijkt in orde te zijn. We weten dus nog niet veel meer en het is een kwestie van afwachten”, aldus coach Kristof Vliegen. De Belgische coach geeft aan dat Griekspoor na het weekend in Nederland verder zal worden onderzocht.

Terugtrekking in Madrid

De 26-jarige Griekspoor, momenteel de nummer 36 van de wereld, moest vrijdagmiddag opgeven tegen de Spanjaard Jaume Munar. De Nederlandse tennisser verstapte zich bij een mislukte volley op zijn rechterenkel en verliet de baan met een van pijn vertrokken gezicht, ondersteund door zijn tegenstander.

Het masterstoernooi van Rome begint op 10 mei. Griekspoor heeft zich daar nog niet voor afgemeld. Roland Garros start op zondag 28 mei.

Plaats een reactie