Griekspoor moet masterstoernooi Madrid verlaten vanwege enkelblessure

Tijdens de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid heeft Tallon Griekspoor noodgedwongen de strijd moeten staken. De tennisser uit Noord-Holland ondervond opnieuw hinder van zijn rechterenkel in de wedstrijd tegen de Spanjaard Jaume Munar, een blessure die hem al langer dwarszit.

In een interview vorige maand liet Griekspoor weten dat hij geopereerd moet worden aan een gebroken botfragment in zijn rechterenkel. Desondanks kon hij doorgaan met tennissen, aangezien de pijn van zijn blessure niet constant aanwezig was.

De combinatie van zijn geblesseerde enkel en een gebrek aan zelfvertrouwen zorgde ervoor dat Griekspoor’s prestaties op de recente graveltoernooien tegenvielen, ondanks dat dit zijn favoriete ondergrond is.

Opnieuw pijn

Tijdens de wedstrijd tegen Munar kreeg Griekspoor bij een 3-4 stand in de eerste set opnieuw last van zijn enkel, nadat hij zich verstapte bij een actie aan het net. Vervolgens liet hij zijn enkel intapen door de fysiotherapeut, maar hij kon niet meer op volle sterkte spelen.

Hoewel de Nederlander zich in de eerste set nog naar een tiebreak wist te vechten, werd het duidelijk dat hij fysiek niet meer in staat was om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na het verlies van de eerste set liep Griekspoor meteen naar het net om Munar te feliciteren met de overwinning.

Plaats een reactie