Sakkari voorkomt dat Rus de top 100 bereikt in Madrid

Arantxa Rus is er niet in geslaagd om een verrassende overwinning te behalen op Maria Sakkari, ondanks haar recente goede prestaties. De Griekse nummer tien van de wereldranglijst was met 6-4, 6-4 te sterk voor Rus in de tweede ronde van het prestigieuze WTA-toernooi in Madrid.

Rus had na een sterke opmars in de afgelopen weken de top 100 binnen handbereik, maar kon haar kansen tegen Sakkari niet benutten.

Hoewel beide sets eindigden met dezelfde score, waren de krachtsverhoudingen tussen de twee speelsters zeer verschillend. In het eerste deel van de wedstrijd had Rus nauwelijks kans tegen Sakkari, maar daarna kwam de wedstrijd pas echt op gang.

Beslissende fouten

In het begin leek het erop dat Rus zichzelf in de voet schoot met een knullig gemiste smash in de openingsgame, waardoor ze haar service inleverde. Daarna gaf Sakkari echter haar voorsprong weg door cruciale fouten te maken, terwijl Rus steeds beter ging spelen.

Rus verloor opnieuw haar service, maar naarmate de rally’s en games langer werden, nam ook de frustratie bij Sakkari toe.

Na het verspelen van haar eerste wedstrijdpunt op eigen service, kreeg Rus meerdere kansen om terug te breken. Sakkari was woedend over een uitgegeven service en na een heftige discussie met de scheidsrechter lag de wedstrijd enkele minuten stil.

Uiteindelijk wist Sakkari haar servicegame te redden door na haar tweede service de langste rally van de wedstrijd te winnen en ook de laatste twee punten, onder luid geschreeuw, naar zich toe te trekken.

Net buiten de top-100

Door de nederlaag blijft Rus net buiten de top 100 staan, waardoor ze volgende maand niet rechtstreeks geplaatst is voor het hoofdtoernooi van Roland Garros.

Plaats een reactie