Rus zorgt voor opschudding met indrukwekkende overwinning op Anisimova in Madrid

Arantxa Rus heeft tijdens de eerste ronde van het prestigieuze WTA-toernooi in Madrid een opmerkelijke prestatie neergezet. De 32-jarige kwalificatiespeelster uit Delft wist de Amerikaanse Amanda Anasimova te verslaan met 7-5, 6-2.

De 21-jarige Anisimova bereikte in 2019 de halve finales op Roland Garros en in 2022 de kwartfinales op Wimbledon. De tennisster met Russische roots kan de wereldtop zeker uitdagen, maar kampt ook met wisselende prestaties, mede door blessures.

In Madrid speelde Anisimova haar eerste graveltoernooi van het seizoen, terwijl Rus al aan haar vierde opeenvolgende toernooi op deze ondergrond bezig was. De Nederlandse, die voornamelijk op het tweede niveau uitkomt, heeft dankzij een ITF-titel in Colombia het nodige zelfvertrouwen opgedaan op haar favoriete ondergrond.

Rus, momenteel de nummer 107 van de wereld, hield goed stand tegen de krachtige slagen van Anisimova (de nummer 46 van de wereld) en wist in de eerste set een break achterstand ongedaan te maken en op haar vijfde setpunt toe te slaan.

In de tweede set werd de 32-jarige Rus al snel gebroken, maar daarna won ze vijf games op rij. In de tweede ronde staat haar opnieuw een zware uitdaging te wachten: de als negende geplaatste Maria Sakkari uit Griekenland.

Eerder deze week had Rus in Madrid al twee ronden in de kwalificaties overleefd.

Plaats een reactie