Van de Zandschulp verliest in München met bittere nasmaak: ‘Zwaarste nederlaag in carrière’

“Dit doet echt pijn…” Zo omschreef Botic van de Zandschulp zondagavond zijn teleurstellende verlies in de finale van het tennistoernooi in München op sociale media.

Deze harde, maar eerlijke uitspraak kwam nadat hij in de eindstrijd tegen de Deense Holger Rune maar liefst vier wedstrijdpunten voor zijn eerste ATP-titel liet liggen, en dat terwijl hij zelf aan het serveren was.

Hoewel Twitter vaak een duistere plek kan zijn in de online wereld, waren de reacties op Van de Zandschulps nederlaag opmerkelijk bemoedigend. De boodschap? Houd je hoofd omhoog en blijf doorgaan. Jouw tijd komt nog wel.

Misschien kan Van de Zandschulp in het vliegtuig naar Madrid, waar deze week alweer zijn volgende toernooi op de agenda staat, ook zo denken, maar vlak na de finale was dat gevoel nog ver te zoeken. Zo uitte Van de Zandschulp na de wedstrijd zijn frustraties op zijn tennistas.

‘Ontzettend pijnlijk’

De gemiste wedstrijdpunten galmden zondagavond nog na bij de 27-jarige Veenendaler. “Op dit moment kan ik me niets pijnlijker voorstellen. Het is ontzettend pijnlijk dat het op deze manier gebeurt”, blikt Van de Zandschulp terug op de partij, waarin hij tot drie keer toe mocht serveren voor de overwinning.

Van de Zandschulp beschouwt dit als de zwaarste nederlaag uit zijn carrière tot nu toe en weet waar het fout ging. “Ik denk dat ik op de matchpoints te voorzichtig heb gespeeld. Ik hoopte te veel op de fout van mijn tegenstander. Dat had ik anders moeten aanpakken”, analyseert de tennisser.

Rune staat bekend om zijn theatrale gedrag op de tennisbaan en ook tegen Van de Zandschulp was er weer van alles gaande rondom de Deen, die mopperde over zijn materiaal en klaagde over een pijnlijke schouder en enkel.

Van de Zandschulp wilde niet te veel aandacht besteden aan de capriolen van Rune. Hij vond het wel lastig om in te schatten hoe zijn tegenstander er fysiek voor stond. “Ik weet natuurlijk niet hoeveel pijn hij heeft, want de ene keer sloeg hij zijn forehand wel door en de andere keer niet. Ik had daar beter mee moeten omgaan.”

‘Toch trots op mijn prestaties’

Ondanks de harde leerschool was er bij Van de Zandschulp ook ruimte voor nuance. “Aan de andere kant kan ik trots zijn dat ik tegen de nummer zeven van de wereld op matchpoint kom en dat ik deze week een goed niveau heb laten zien. Hopelijk kan ik dat meenemen naar de komende weken.”

“Maar het is nu wel heel bitter allemaal. Ik moet hiervan leren en het achter me laten”, besluit Van de Zandschulp.

Plaats een reactie