Swiatek bevestigt haar positie als wereldleider in Stuttgart

Iga Swiatek heeft voor de tweede keer op rij het graveltoernooi van Stuttgart op haar naam geschreven. De Poolse nummer één van de wereldranglijst versloeg in de finale Aryna Sabalenka, de nummer twee van de wereld, met 6-3, 6-4.

De eindstrijd was een herhaling van die van vorig jaar. Voor Sabalenka was het zelfs het derde jaar op rij dat ze de finale verloor in Stuttgart. In 2021 moest ze haar meerdere erkennen in de inmiddels gestopte Ashleigh Barty.

Opmerkelijk genoeg was het meer dan vijf jaar geleden dat de nummers één en twee van de wereld elkaar in een WTA-finale tegenkwamen.

De laatste keer was de eindstrijd van de Australian Open in 2018: de Deense Caroline Wozniacki, die ondertussen ook haar rackets heeft opgeborgen, versloeg toen de mondiale nummer één Simona Halep uit Roemenië.

Derde titel voor Alcaraz in 2023, Lajovic viert succesvolle week

Bij de mannen behaalde Carlos Alcaraz zijn derde titel van het jaar door in Barcelona met succes zijn titel te verdedigen.

De Spaanse nummer twee van de wereld was in de finale met 6-3, 6-4 te sterk voor de Griek Stefanos Tsitsipas, die voor de derde keer de finale verloor in Barcelona.

Dusan Lajovic vierde een succesvolle week door in Banja Luka zijn tweede ATP-titel te winnen. De Serviër zegevierde op het Bosnische graveltoernooi in de finale met 6-3, 4-6, 6-4 van de Rus Andrej Roeblev, die vorige week nog het masterstoernooi in Monte Carlo won.

Lajovic was in de kwartfinales ook verantwoordelijk voor de uitschakeling van de niet geheel fitte Novak Djokovic.

Plaats een reactie