Van de Zandschulp opnieuw in finale München, Djokovic slaat Madrid over

Botic van de Zandschulp heeft wederom de finale van het ATP-toernooi in München weten te bereiken. Net als in 2022 staat hij in de eindstrijd tegenover Holger Rune. Van de Zandschulp wist Taylor Fritz te verslaan met 6-4, 7-6 (2), terwijl de Deen Christopher O’Connell uitschakelde met 6-3, 6-2.

De 29ste op de ATP-ranglijst, Van de Zandschulp, speelde een indrukwekkende wedstrijd tegen de nummer 10 van de wereld. Fritz haalde dit seizoen bij elk toernooi waar hij aan deelnam minstens de kwartfinales. Van de Zandschulp maakte indruk met krachtige slagen en uitstekende bewegingen.

In de tweede set verspeelde Van de Zandschulp, die vorig jaar in de finale moest opgeven vanwege ademhalingsproblemen, een 3-1 voorsprong en wist hij op 4-5 twee setpunten te overleven. In de tiebreak domineerde de Nederlander.

De 27-jarige Van de Zandschulp zal zondagmiddag strijden voor zijn eerste ATP-titel. Het is pas zijn tweede finale op het hoogste niveau.

Djokovic slaat Madrid over

Novak Djokovic nam deze week deel aan een ander ATP-toernooi, namelijk dat van Banja Luka in Bosnië en Herzegovina. Daar eindigde zijn avontuur vrijdag in de kwartfinales.

De 35-jarige Serviër besloot zich een dag later terug te trekken voor het masterstoernooi in Madrid. Djokovic won het graveltoernooi in de Spaanse hoofdstad al drie keer, in 2011, 2016 en 2019.

Rafael Nadal zal ook niet aanwezig zijn in Madrid. De 36-jarige Spanjaard heeft sinds de Australian Open last van een heupblessure en moest zijn rentree al enkele keren uitstellen. Het toernooi in Madrid komt voor hem ook te vroeg.

Plaats een reactie