Van de Zandschulp verslaat Giron en bereikt halve eindstrijd in München

Botic van de Zandschulp heeft zich ten koste van Marcos Giron geplaatst voor de halve finales van het graveltoernooi in München. De Nederlandse tennisser versloeg de Amerikaan met 7-5, 6-3.

Giron, die in 2021 de derde ronde op Roland Garros bereikte, staat op de 59e plaats op de wereldranglijst. Van de Zandschulp bezet een positie dertig plaatsen hoger, maar had de twee voorgaande ontmoetingen (in 2021 op de hardcourtbanen van Indian Wells en vorig jaar tijdens het grastoernooi van Mallorca) verloren.

In München was Van de Zandschulp echter te sterk voor Giron op het gravel. De Amerikaan had voornamelijk moeite met de diepte in de slagen van de Nederlander.

Vorig jaar geblesseerd

In de eerste set kon Giron nog goed meekomen, maar in de tweede set werd hij overklast. Vorig jaar bereikte Van de Zandschulp de finale in München, waar hij vanwege een blessure moest opgeven.

Zaterdag heeft Van de Zandschulp (als vierde geplaatst) de kans om opnieuw de finale te bereiken, als hij erin slaagt om de Amerikaan Taylor Fritz te verslaan. Fritz, de nummer tien van de wereldranglijst, won zijn kwartfinale tegen Dominic Thiem met 6-3, 6-4.

Plaats een reactie