Van de Zandschulp bereikt kwartfinale in München na vorig jaar de finale te hebben gehaald

Bij het ATP-toernooi in München heeft Botic van de Zandschulp zich weten te plaatsen voor de kwartfinales. De Nederlandse tennisser, die als vierde geplaatst is, versloeg donderdag in de achtste finales de Russische Aslan Karatsev met 6-2, 6-0.

Karatsev stond vorig jaar nog op de veertiende plaats van de wereldranglijst, maar is inmiddels buiten de top honderd beland.

De 29-jarige Rus begon sterk en won de eerste game, waarna hij maar liefst vier breekpunten kreeg in de tweede game. Echter, Van de Zandschulp wist deze kansen koelbloedig te neutraliseren en domineerde vervolgens de rest van de wedstrijd tegen Karatsev.

Vorig jaar wist de 27-jarige Nederlander in München zijn eerste – en tot nu toe enige – ATP-finale te bereiken. Helaas moest hij destijds tijdens de finale tegen de Deense Holger Rune, bij een 4-3 voorsprong, geblesseerd opgeven.

In de kwartfinales neemt Van de Zandschulp het op tegen de Amerikaanse Marcos Giron, die in drie sets (4-6, 6-3, 6-3) te sterk bleek voor de Zwitserse Alexander Ritschard. Giron, die vorig jaar de derde ronde bereikte op Roland Garros, staat momenteel op de 59e plaats van de wereldranglijst. Van de Zandschulp bezet een positie die dertig plaatsen hoger ligt.

Plaats een reactie