Nieuwe tegenvaller voor Nadal anderhalve maand voor zijn favoriete Roland Garros

Rafael Nadal zal voorlopig niet terugkeren op de tennisbaan. De voormalige nummer één van de wereld heeft momenteel te maken met een heupblessure en ondervindt problemen in zijn herstelproces.

“De blessure is nog niet genezen en ik kan niet doen wat nodig is om deel te nemen”, zegt Nadal. “Ik was aan het trainen, maar enkele dagen geleden hebben we besloten om een andere aanpak te proberen, een extra behandeling te ondergaan en te zien of het beter wordt.”

Dit betekent dat hij in ieder geval niet zal deelnemen aan het masterstoernooi van Madrid, dat op 26 april begint. Langzamerhand rijst de vraag of hij wel fit genoeg zal zijn om een maand later zijn titel te verdedigen op Roland Garros.

Al drie maanden uit de running

“De realiteit is dat de situatie niet is zoals we hadden verwacht. We hebben alle medische adviezen opgevolgd, maar op de een of andere manier verloopt het herstel niet zoals ons is verteld. Het is een lastige situatie.”

Nadal speelde zijn laatste wedstrijd half januari in de tweede ronde van de Australian Open, waar hij werd uitgeschakeld door Mackenzie McDonald en met veel pijn het veld verliet. Aanvankelijk hoopte hij zes tot acht weken nodig te hebben om van zijn aanhoudende klachten af te komen.

Als het Nadal lukt om weer fit te worden, heeft hij voorafgaand aan Roland Garros nog het masterstoernooi in Rome of enkele kleinere alternatieven om wat wedstrijdritme op te doen.

Plaats een reactie