Brouwer kan succes in Houston niet voortzetten en verliest in eerste ronde Barcelona

Tennisser Gijs Brouwer is er niet in geslaagd om de eerste ronde van het graveltoernooi in Barcelona te overleven. De 121e speler op de wereldranglijst moest zijn meerdere erkennen in de Argentijnse Pedro Cachín, die op de 69e plaats staat: 3-6, 5-7.

Helaas kon Brouwer zijn indrukwekkende prestatie van eerder deze maand in Houston niet evenaren. Hij bereikte daar de halve finales dankzij drie overwinningen op hoger gerangschikte tegenstanders, maar werd uiteindelijk verslagen door de Amerikaan Frances Tiafoe.

Terwijl Cachín zijn servicebeurten gemakkelijk won, had Brouwer hier steeds moeite mee. Cachín, die zes challengertoernooien op gravel op zijn palmares heeft, brak Brouwer op 2-1 en herhaalde dit op 5-3.

In de tweede set waren er aanvankelijk breaks aan beide kanten, maar daarna ging het lange tijd gelijk op. Cachín zette Brouwer, die tot nu toe al zijn vijf eerste ronde wedstrijden op ATP-toernooien had gewonnen, onder druk bij 5-5. Na nog een break ging de overwinning naar de Argentijn.

Van de Zandschulp en Djokovic

Het gravelseizoen voor de tennissers is net van start gegaan en bereikt zijn hoogtepunt met Roland Garros vanaf 28 mei. Deze week zijn er naast Barcelona ook toernooien in München en Banja Luka.

In München zal Botic van de Zandschulp zijn finaleplaats van vorig jaar verdedigen, terwijl Tallon Griekspoor al is uitgeschakeld in Banja Luka. Novak Djokovic is daar als eerste geplaatst, maar heeft last van elleboogproblemen. “Het voelt niet goed”, liet hij vandaag weten.

Plaats een reactie