Griekspoor uitgeschakeld in openingsronde op Banja Luka graveltoernooi

Tallon Griekspoor heeft de eerste ronde van het graveltoernooi in het Bosnische Banja Luka niet overleefd. De Nederlander moest zijn meerdere erkennen in de Australische Alexei Popyrin, die in twee spannende sets zegevierde met 7-6 (4), 7-6 (4).

De wedstrijd tussen Griekspoor (ATP-34) en Popyrin (ATP-81) was in de eerste set zeer gelijkwaardig. Popyrin slaagde er niet in om zijn breekkansen in de zesde en achtste game te verzilveren en liet ook een setpoint in de twaalfde game onbenut. In de tiebreak wist hij echter de beslissende punten te scoren op de service van zijn tegenstander uit Haarlem, waardoor hij de set alsnog naar zich toe trok.

Meer koelbloedigheid

In de tweede set liet Griekspoor twee mogelijkheden liggen om een 4-2 voorsprong te nemen, waardoor opnieuw een tiebreak de doorslag moest geven. Hierin bleek de drie jaar jongere Popyrin wederom koelbloediger te zijn dan de Nederlander.

Slechts een week geleden strandde Griekspoor ook al in de eerste ronde van het toernooi in Monte Carlo. Daar verloor hij van de ervaren Zwitserse speler en viervoudig grandslamkampioen Stan Wawrinka.

Plaats een reactie