Roeblev behaalt eerste masterstitel in Monte Carlo na mentale ineenstorting van Rune

In Monte Carlo heeft Andrej Roeblev eindelijk zijn eerste masterstitel bemachtigd. De Russische tennisser profiteerde in de finale van de nervositeit van de Deense Holger Rune, die het niet kon afmaken: 1-6, 7-5, 7-5.

De 25-jarige Roeblev heeft in zijn carrière al twaalf ATP-titels gewonnen (en verloor zes finales), maar nog nooit een uit de prestigieuze 1000-categorie, zoals de masterstoernooien ook wel worden genoemd.

Hij bereikte wel twee keer eerder een mastersfinale: in 2021 verloor hij in Monte Carlo van Stefanos Tsitsipas en in Cincinnati van Alexander Zverev.

Rune slaat ballen de Middellandse Zee in

Het leek in eerste instantie opnieuw mis te gaan voor Roeblev toen de 19-jarige Rune in de derde set met 4-1 voor stond en zelfs een breekpunt kreeg voor 5-1.

De Deen staat bekend om zijn uitstekende tennis en heeft ook al een masterstitel op zijn naam staan, maar toont op de baan ook een grillig karakter. Dat werd in Monte Carlo opnieuw duidelijk. Hij kon zijn niveau niet vasthouden en liet Roeblev terugkomen.

In de slotgame gaf Rune de partij op karakteristieke wijze uit handen door twee smashes te missen en raakte zo van slag dat hij twee ballen het stadion uit sloeg richting de aangrenzende Middellandse Zee. Dit leverde hem een waarschuwing op.

Roeblev maakte hier gebruik van en na het benutten van het tweede matchpoint lag hij uitgeput op het gravel. “Ik heb zo lang moeten vechten voor zo’n verdomde masterstitel”, zei de zichtbaar emotionele en uitgeputte Rus. “Nu wil ik even niet aan tennis denken en laat ik me de hele avond masseren.”

Plaats een reactie