Nederlandse tennisdames overwinnen Servië en bemachtigen play-offplek in Billie Jean King Cup

De Nederlandse tennisdames hebben zich gekwalificeerd voor de play-offs van de Billie Jean King Cup, waarin ze strijden voor een plaats in de wereldgroep. In de cruciale wedstrijd tegen Servië om het laatste play-offticket wonnen ze met 2-1.

Deze week in Turkije moest bondscoach Elise Tamaëla het stellen zonder de beste Nederlandse speelsters. Arantxa Rus, de nummer één van Nederland (107de op de WTA-ranglijst), was afwezig, evenals Arianne Hartono (149ste) en Eva Vedder (264ste). Alle drie richten zich momenteel op hun individuele loopbaan.

Door een tweede plaats in de poule moest Nederland in de tussenronde strijden voor een play-offticket. Suzan Lamens zorgde voor een uitstekend begin door te winnen van Lola Radivojevic.

Beslissende dubbelspel

Lesley Pattinama-Kerkhove had de kans om de overwinning veilig te stellen, maar verloor haar wedstrijd tegen Olga Danilovic. Daardoor moest het dubbelspel de doorslag geven.

In het dubbelspel namen Lamens en Demi Schuurs het op tegen Danilovic en Katarina Kozarov. Het Nederlandse duo pakte meerdere keren een flinke voorsprong, maar verspeelde die ook vaak weer. Uiteindelijk trokken ze op het beslissende moment aan het langste eind: 7-5, 7-6 (3).

Plaats een reactie