Nederlandse tennisdames op achterstand in beslissende groepswedstrijd Billie Jean King Cup

In de strijd om een plek in de wereldgroep van de Billie Jean King Cup staan de Nederlandse tennisdames op een 1-0 achterstand tegen Hongarije. In het Turkse Antalya verloor Suzan Lamens, de nummer 283 van de wereld, het eerste enkelspel met 6-4, 6-3 van Dalma Galfi (95), een speelster uit de top honderd.

Lesley Pattinama-Kerkhove, de kopvrouw van Oranje en nummer 198 op de wereldranglijst, moet nu proberen om de stand gelijk te maken. Zij speelt tegen Anna Bondar, de nummer 87 van de wereld. Na deze wedstrijd staat er nog een dubbelspel op het programma.

Als Oranje het afsluitende duel in groep A wint, zijn ze verzekerd van de eerste plaats, die recht geeft op deelname aan de play-offs voor promotie naar de wereldgroep. Bij een tweede plaats krijgt Nederland nog een kans op deelname aan de play-offs met een tussenronde tegen de nummer twee van groep B.

Uitweg bij nederlaag

Indien Nederland met 2-1 verliest van Hongarije, kunnen ze op basis van het partijsaldo alsnog groepswinnaar worden als Turkije het andere groepsduel tegen Letland wint.

De Nederlandse teamcaptain Elise Tamaëla moet het in Turkije stellen zonder de beste Nederlandse tennissters. Arantxa Rus, de nummer één van Nederland (107de op de WTA-ranglijst), is afwezig, evenals Arianne Hartono (149ste) en Eva Vedder (264ste).

Deze drie speelsters geven momenteel de voorkeur aan het voortzetten van hun individuele carrières.

Plaats een reactie