Tim van Rijthoven mikt op terugkeer naar tennisveld tijdens grasseizoen

De Nederlandse tennisser Tim van Rijthoven verwacht op tijd fit te zijn voor het grasseizoen. De nummer 150 van de wereldranglijst deelde dit nieuws op zijn Instagram-pagina.

“Mijn elleboogbehandeling is al een tijdje bezig en het lijkt erop dat ik binnen vier tot zes weken weer kan spelen”, aldus Van Rijthoven. “Ik heb genoeg tijd om me zowel fysiek als mentaal voor te bereiden op de rest van het seizoen.”

De 25-jarige Van Rijthoven won vorig jaar het grastoernooi in Rosmalen en ontving vervolgens een wildcard voor Wimbledon. Daar verloor hij pas in de vierde ronde van Novak Djokovic.

Zijn laatste wedstrijd speelde Van Rijthoven twee maanden geleden op het ABN AMRO Open in Rotterdam, waar hij in de eerste ronde werd uitgeschakeld.

Focust op grasseizoen, mogelijk niet op Roland Garros

Volgens zijn management richt Van Rijthoven zich op het grasseizoen. “We hebben geen specifiek toernooi in gedachten, maar waarschijnlijk begint hij meteen op gras. Als hij klaar is voor het grasseizoen, dan heeft hij een voorkeur voor snelle ondergronden.”

Dit zou kunnen betekenen dat Van Rijthoven het kwalificatietoernooi van Roland Garros, het grandslamtoernooi op gravel, in de derde week van mei aan zich voorbij laat gaan.

Van 10 tot en met 18 juni verdedigt Van Rijthoven zijn titel in Rosmalen. De organisatie heeft hem reeds een wildcard toegekend.

Plaats een reactie