Nederlandse tennisdames blijven succesvol in Billie Jean King Cup na overwinning op Egypte

De Oranje-tennissters hebben hun succesreeks in de Billie Jean King Cup, het internationale vrouwentoernooi voor landenteams, voortgezet met een derde opeenvolgende overwinning. Na eerdere zeges op Letland en Turkije, werd in de Turkse stad Antalya ook Egypte verslagen in de derde groepswedstrijd.

Op weg naar de play-offs

Onder leiding van bondscoach Elise Tamaëla neemt het Nederlandse team deel aan groep 1 van de Europees/Aziatische zone, het derde niveau van de Billie Jean King Cup. Ze hopen in Turkije een ticket te bemachtigen voor de play-offs, die toegang geven tot de wereldgroep.

Overwinningen in enkelspel en dubbelspel

Tegen Egypte begon Suzan Lamens met een overtuigende overwinning op Merna Refaat (6-0, 6-2). Vervolgens kwam Lesley Pattinama-Kerkhove in de derde set pas echt op stoom tegen Sandra Samir (7-6, 3-6, 6-1), waardoor de beslissende 2-0 op het scorebord verscheen. Lamens en Demi Schuurs zorgden voor extra glans door het dubbelspel te winnen van Refaat en Samir.

Cruciale wedstrijd tegen Hongarije

Als de Nederlandse tennisdames hun laatste groepswedstrijd tegen Hongarije winnen, verzekeren ze zich van groepswinst en toegang tot de play-offs. Mocht Nederland op de tweede plaats eindigen in groep A, dan volgt er nog een herkansing tegen de nummer twee van groep B.

Afwezige topspeelsters

In Turkije kan Tamaëla niet rekenen op enkele van de beste Nederlandse tennissters. Zo ontbreekt de Nederlandse nummer één Arantxa Rus (107de op WTA-ranglijst) en zijn ook Arianne Hartono en Eva Vedder afwezig. Deze drie speelsters geven de voorkeur aan het voortzetten van hun individuele carrières.

Plaats een reactie