21-jarige Musetti verslaat Djokovic op gravel in Monte Carlo

In de achtste finales van het masterstoernooi in Monte Carlo heeft Novak Djokovic een verrassende nederlaag geleden. De 21-jarige Italiaan Lorenzo Musetti was in een gravelduel met maar liefst vijftien breaks te sterk voor de Servische nummer één van de wereld: 6-4, 5-7, 4-6.

Musetti (ATP-21) had Djokovic twee jaar geleden op Roland Garros al eens tot het uiterste gedreven, maar moest toen opgeven vanwege een blessure. Na het verliezen van de eerste set wist hij zich terug te vechten in de chaotische tweede set, die maar liefst negen breaks kende.

Geen toegang tot VS-toernooien

Ondanks een regenonderbreking bij een 1-1 stand in de derde set, bleef Musetti eenvoudig bij Djokovic, die recentelijk niet mocht deelnemen aan de toernooien in Miami en Indian Wells vanwege zijn ongevaccineerde status tegen het coronavirus. Zijn laatste wedstrijd voor Monte Carlo was begin maart in Dubai, waar hij in de halve finales verloor van Daniil Medvedev.

In de beslissende set wist de 35-jarige Serviër niet te voorkomen dat zijn Italiaanse tegenstander op 3-3 een break maakte. Musetti speelde het duel koelbloedig uit en boekte de grootste overwinning van zijn carrière door het vierde matchpoint te verzilveren.

Ook Casper Ruud kon niet winnen. De Noor, nummer vier van de wereld, verloor in twee sets van de 32-jarige Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-100): 1-6, 6-7 (6). Eerder had Ruud nog in twee sets gewonnen van Botic van de Zandschulp.

Plaats een reactie