Van de Zandschulp uitgeschakeld in Monte Carlo na onvoorspelbare wedstrijd tegen Ruud

Botic van de Zandschulp heeft het niet voor elkaar gekregen om door te dringen tot de achtste finales van het masterstoernooi in Monte Carlo. De tennisser uit Veenendaal moest zijn meerdere erkennen in de Noor Casper Ruud na een uiterst wisselvallige wedstrijd: 5-7, 6-7 (1).

Uit het feit dat Van de Zandschulp in eerdere ontmoetingen een 3-1 voorsprong had op de Noorse nummer vier van de wereld, bleek dat hij wist hoe hij Ruud moest bespelen. Dit was ook het geval in Miami eind maart. Echter, op het gravel in Monaco verliep het ditmaal anders.

Wisselend niveau geconstateerd door Haarhuis

Gedurende de hele wedstrijd, die gekenmerkt werd door veel afzwaaiers, schommelde het niveau van beide spelers. Uiteindelijk was het Ruud die op cruciale momenten wist toe te slaan.

Onder het toeziend oog van Davis Cup-captain Paul Haarhuis, die in Monte Carlo als coach van de Nederlander optrad, gaf Van de Zandschulp in de tweede set door onnodige fouten een 4-1 voorsprong uit handen.

Ruud, die afgelopen weekend in Estoril zijn eerste titel van 2023 op zijn naam schreef, kwam terug en leek bij 6-5 op het punt te staan om de overwinning binnen te slepen. Echter, door enkele merkwaardige keuzes (zoals matige smashes) wist hij de wedstrijd niet uit te serveren.

Van de Zandschulp kreeg nog een kans, maar zijn energie en niveau waren tijdens de tiebreak verre van toereikend om er een derde set uit te slepen.

Plaats een reactie