Nederlandse tennisdames behalen overtuigende overwinning op Turkije in Billie Jean King Cup

In Antalya, Turkije, hebben de Nederlandse tennisdames hun tweede wedstrijd in de Billie Jean King Cup, de internationale competitie voor landenteams, gewonnen. Na een 3-0 overwinning op Letland afgelopen maandag, versloeg Oranje vandaag Turkije met 2-1.

Op weg naar de wereldgroep

Het toernooi in groep 1 van de Europees/Aziatische zone, het derde niveau van de Billie Jean King Cup, markeert het begin van de Nederlandse ambitie om terug te keren naar de wereldgroep. Hongarije en Egypte zijn de andere tegenstanders in Poule A.

Resultaten tegen Turkije

In de wedstrijd tegen Turkije behaalde Suzan Lamens een overwinning in het enkelspel met 6-4, 2-6, 6-0 tegen Cagla Büyükakcay, terwijl Lesley Pattinama-Kerkhove met 3-6, 3-6 verloor van Zeynep Sonmez. In het beslissende dubbelspel zorgden Lamens en Bibiane Schoofs voor de 2-1 overwinning. Ze versloegen het Turkse duo Berfu Cengiz/Ipek Oz met 6-0, 6-1.

Afwezige speelsters

Bondscoach Elise Tamaëla moet het in Turkije stellen zonder enkele van de beste Nederlandse tennissters. De Nederlandse nummer één Arantxa Rus (107de op WTA-ranglijst) is afwezig, evenals Arianne Hartono en Eva Vedder. Deze drie speelsters geven de voorkeur aan het voortzetten van hun individuele carrières.

Plaats een reactie