Griekspoor lijdt onnodig verlies tegen Wawrinka in Monte Carlo door cruciale fouten

Tallon Griekspoor heeft een onfortuinlijke nederlaag geleden in de eerste ronde van het Masterstoernooi in Monte Carlo. Door dubbele fouten op belangrijke momenten verloor hij met 5-7, 6-3 en 6-4 van Stan Wawrinka.

Gedurende de hele wedstrijd kreeg Griekspoor maar liefst twaalf breakpoints, maar wist er slechts twee te benutten. Ervaren speler Wawrinka kreeg daarentegen slechts drie breekkansen, maar maakte optimaal gebruik van deze kansen. Dit had de Zwitser voornamelijk te danken aan Griekspoor: bij de eerste twee breakpoints sloeg de Nederlander een dubbele fout.

Tijdens de rally’s liet Griekspoor vaak een hoog niveau zien en na een sterke eerste set leek hij op weg naar de overwinning. Echter, fouten op cruciale momenten kostten hem de wedstrijd.

Hoogste ranking

De 38-jarige Wawrinka kende ongeveer tien jaar geleden zijn hoogtijdagen, toen hij de Australian Open (2014), Roland Garros (2015) en de US Open (2016) won. De Zwitser zakte vorig jaar af naar de 322ste plek op de wereldranglijst, maar is na een sterke reeks inmiddels weer opgeklommen naar de 88ste plek op de tennisladder.

Griekspoor (26) heeft momenteel met de 35ste plaats de hoogste ranking in zijn carrière. Vorige week bereikte hij nog de kwartfinale in Marrakech.

De tennisser uit Nieuw-Vennep wacht een operatie aan zijn enkel, maar hoopt dit uit te stellen tot na zijn favoriete gravelseizoen. Op 28 mei begint Roland Garros.

Het graveltoernooi van Monte Carlo wordt door veel spelers gezien als een ideale voorbereiding op de grandslam in Parijs. Bijna de gehele wereldtop is aanwezig, met uitzondering van elfvoudig winnaar Rafael Nadal en zijn jonge landgenoot Carlos Alcaraz, de nummer twee van de wereld.

Van de Zandschulp

Ook Botic van de Zandschulp komt vandaag in actie in de eerste ronde in Monte Carlo. In zijn partij tegen de Hongaar Marton Fucsovics wordt momenteel de derde set gespeeld.

Plaats een reactie