Brouwer mist finale in Houston, maar richt zich op de tophonderd

Gijs Brouwer is er niet in geslaagd om de finale van het ATP-toernooi in Houston te halen. De tennisser, die momenteel op de 123e plaats van de wereldranglijst staat, verloor in zijn geboortestad van de Amerikaanse Frances Tiafoe, de nummer vijftien van de wereld, met 4-6, 1-6.

Als Brouwer had gewonnen, zou hij zijn opgeklommen naar de 101e plaats op de wereldranglijst, net boven de magische grens van de tophonderd voor tennissers. Nu blijft hij steken op de 116e plaats. Spelers in de tophonderd zijn verzekerd van deelname aan de grandslamtoernooien.

Geen verrassing

Vorig jaar bereikte Brouwer de kwartfinales in Houston bij zijn ATP-debuut, net als eerder dit jaar in Rotterdam. Dit jaar ging hij in Houston nog een stapje verder, maar in zijn eerste halve finale op de ATP-tour kon hij geen verrassing teweegbrengen.

De Nederlandse tennisser begon vol zelfvertrouwen met enkele indrukwekkende returns en forehands. Tiafoe wist echter op 3-3 het enige breakpoint van de set te benutten en verbeterde zijn spel daarna nog verder. Na een vroege break in de tweede set stormde de Amerikaan door naar de overwinning.

Plaats een reactie