Brouwer verslaat servicekanon Isner in enkele minuten na lang wachten

Gijs Brouwer heeft zijn wereldranglijstpunten in Houston op indrukwekkende wijze verdedigd. Na een sensationele kwartfinaleplaats vorig jaar tijdens zijn debuut op een ATP-toernooi, herhaalt hij dit succes nu met een overwinning op voormalig toptienspeler John Isner: 6-4, 7-6 (4).

Met deze overwinning voorkomt Brouwer een flinke daling op de wereldranglijst en kan hij zelfs zijn opmars naar de top honderd voortzetten als hij in de volgende ronde weet te winnen van Jeffrey John Wolf.

De 27-jarige Brouwer toont opnieuw uitstekend tennis op het gravel in zijn geboortestad. Na een uitstekende overwinning op Aleksandar Kovacevic, liet hij nu servicekanon Isner volledig kansloos.

Keiharde services

Hoewel Isner ook niet meer de jongste is – hij wordt deze maand 38 – wist hij zich vorig jaar met al zijn aces nog wel naar de finale van het toernooi te slaan. Nog steeds is de zeer lange Amerikaan (2,08 meter) nauwelijks te breken door zijn keiharde services.

Toch slaagde Brouwer erin om op het enige breakpoint van de partij in de eerste set te scoren. Na een onderbreking van twee dagen vanwege hevige regenval, mocht hij zaterdag het restant uitspelen. Op 5-6 wist hij eerst een tiebreak te forceren, die hij na een minibreak achterstand enkele minuten later ook in zijn voordeel besliste.

Plaats een reactie