Brouwer verrast opnieuw en bereikt halve finale ATP-toernooi Houston

Gijs Brouwer heeft op indrukwekkende wijze de halve finale van het ATP-toernooi in Houston bereikt. Tot een jaar geleden was hij nog relatief onbekend, maar inmiddels is hij hard op weg om de top honderd van de wereldranglijst te betreden.

De 27-jarige Brouwer wist in de kwartfinale Jeffrey John Wolf te verslaan in twee sets (6-3, 6-4) en neemt het nu op tegen de nummer één geplaatste Frances Tiafoe.

Brouwer maakte precies een jaar geleden zijn debuut op een ATP-toernooi, toen hij in zijn geboortestad Houston via de kwalificatierondes het hoofdtoernooi wist te bereiken. Dit jaar werd hij direct toegelaten tot het hoofdtoernooi en bewijst hij geen eendagsvlieg te zijn door zijn knappe prestatie van vorig jaar te overtreffen met uitmuntend tennis.

Net als vorig jaar liet hij JJ Wolf kansloos op het gravel. Ook dit keer was dat het geval. In het begin van de wedstrijd waren beide spelers aan elkaar gewaagd, maar naarmate de partij vorderde, begon Wolf (ATP-54) te merken dat hij eerder op de dag al een wedstrijd had gespeeld.

Regen zorgt voor chaos in speelschema

Door hevige regenval is het speelschema in Houston flink in de war geschopt. Zo moest ook Brouwer eerder op de dag nog een restant van zijn partij tegen John Isner afwerken.

Tegen Wolf wist Brouwer aan het einde van de eerste set en aan het begin van de tweede set een break te forceren. Alleen in zijn laatste servicegame kwam hij nog even in de problemen, maar zonder in de wedstrijd ook maar een breakpoint te hoeven toestaan, serveerde hij het duel uit.

Plaats een reactie