Gefrustreerde Griekspoor uitgeschakeld door vasthoudende Spanjaard op Marrakech gravel

In de kwartfinales van het ATP-toernooi in Marrakesh is Tallon Griekspoor uitgeschakeld. Op het gravel in Marokko had de nummer 35 van de wereld een slechte dag tegen de Spaanse Roberto Carballés: 3-6, 6-2, 2-6.

Net als in de vorige ronde tegen de Zweed Elias Ymer, presteerde Griekspoor in de eerste set ondermaats. Zijn service liet hem in de steek, waarbij hij slechts één opslaggame won. In de tweede set herstelde Griekspoor zich en verloor slechts twee punten op zijn opslag, terwijl hij de nummer 82 van de wereld twee keer brak.

In de beslissende set kwamen de problemen uit de eerste set weer terug, met vijf dubbele fouten. Duidelijk gefrustreerd verloor de als vierde geplaatste Griekspoor opnieuw drie games tegen de volhardende 30-jarige Spanjaard, waardoor het na 2 uur en 9 minuten voorbij was voor Griekspoor.

Enkelblessure

Tijdens de voorbereiding op het gravelseizoen liep Griekspoor een enkelblessure op. Hij moet geopereerd worden, maar hoopt dit uit te stellen tot na het gravelseizoen. De nummer 2 van Nederland zal nu afreizen naar Monte Carlo voor het masterstoernooi van volgende week.

In Marrakech verloor Botic van de Zandschulp al in de tweede ronde. Net als Griekspoor had hij een bye in de eerste ronde.

Plaats een reactie