Griekspoor start gravelseizoen met overwinning in Marrakesh

Tallon Griekspoor heeft zijn openingswedstrijd op gravel dit seizoen met enige moeite gewonnen. De tennisser uit Nieuw-Vennep, momenteel de nummer 35 van de wereld, versloeg in Marrakesh de Zweed Elias Ymer (ATP-157) na een lastig begin met 1-6, 6-3, 6-4.

Moeizame start na enkelblessure

Onlangs ging Griekspoor tijdens een training door zijn enkel, en hoewel een operatie uiteindelijk noodzakelijk zal zijn, kan hij voorlopig nog spelen. Hij startte wat onzeker tegen Ymer, aan wie hij in hun twee eerdere ontmoetingen geen enkele set had afgestaan.

Herstel na verloren eerste set

Na de kansloos verloren eerste set nam de als derde geplaatste Griekspoor het heft in handen en kwam hij niet meer op achterstand. Hij verloor zijn service nog wel vier keer, maar wist zijn tegenstander zes keer te breken.

Plaats een reactie