Nadal en Alcaraz slaan ATP Monte Carlo over, Muguruza verlengt haar pauze

Rafael Nadal zal niet deelnemen aan het ATP Masterstoernooi in Monte Carlo. De winnaar van 22 grandslamtitels is niet fit genoeg. Carlos Alcaraz zal het toernooi eveneens missen.

Nadal’s laatste wedstrijd was in januari tijdens de Australian Open. In zijn tweede ronde tegen Mackenzie McDonald raakte de 36-jarige Spanjaard geblesseerd aan zijn heup.

“Ik ben nog niet in staat om op topniveau te spelen. Daarom kan ik niet meedoen aan een van de belangrijkste toernooien uit mijn loopbaan, Monte Carlo. Ik zal doorgaan met mijn voorbereidingen en hoop snel terug te keren”, aldus Nadal op sociale media.

Eerder dit seizoen miste Nadal al de eerste twee masterstoernooien van het jaar, Indian Wells en Miami. Hierdoor is hij gezakt naar de veertiende plaats op de wereldranglijst. Tot 20 maart stond hij maar liefst 912 weken lang in de mondiale top tien.

Alcaraz ook niet aanwezig

Kort na Nadal’s afmelding maakte ook Alcaraz bekend dat het toernooi in Monaco te vroeg komt. “Na twee maanden afwezigheid ben ik blij om terug te zijn. Helaas heb ik fysieke ongemakken overgehouden aan mijn laatste wedstrijd in Miami.”

“Na overleg met mijn arts is gebleken dat ik het gravelseizoen niet in Monte Carlo kan starten”, vervolgde de nummer 2 van de wereld, die in Miami de halve finale verloor van de Italiaan Jannik Sinner.

Het toernooi in Monte Carlo, dat Nadal al elf keer op zijn naam schreef, geldt als het eerste grote voorbereidingstoernooi voor Roland Garros. Op het beroemde Franse gravel won Nadal al veertien keer.

Muguruza neemt extra rust

Garbine Muguruza, tweevoudig grandslamkampioene, maakte vandaag bekend haar pauze te verlengen. De voormalig nummer één van de wereld heeft sinds februari geen enkele wedstrijd meer gespeeld, na een moeilijk 2022.

Op Instagram schrijft ze: “Tijd doorbrengen met vrienden en familie was gezond en geweldig, dus ik wil deze periode tot de zomer verlengen. Daarom sla ik het gravel- en grasseizoen over.”

Plaats een reactie