Sluiter’s rentree als coach eindigt in nederlaag, Brouwer zegeviert op Amerikaans gravel

Raemon Sluiter heeft zijn terugkeer als coach op de tennistour helaas niet met een zege kunnen bekronen. Tijdens het WTA-toernooi in Charleston moest zijn Oekraïense protegé Jelina Svitolina in de eerste ronde nipt haar meerdere erkennen in de Kazachse Joelija Poetintseva: 7-6 (3), 2-6, 4-6.

Voor Svitolina was dit haar eerste wedstrijd sinds ze in oktober vorig jaar beviel van haar eerste kind. De voormalige nummer drie van de wereld riep dit jaar de hulp van Sluiter in voor haar comeback. De coach was beschikbaar na zijn breuk met Tallon Griekspoor eind 2022.

Door haar afwezigheid staat Svitolina niet meer op de wereldranglijst, maar dankzij een ‘beschermde ranking’ krijgt ze wel de kans om een aantal keer deel te nemen aan een WTA-toernooi.

Brouwer triomfeert op bekend terrein

Er was echter wel Nederlands succes te vieren voor Gijs Brouwer. De tennisser bereikte met een solide overwinning op de Amerikaan Aleksandar Kovacevic de tweede ronde van het ATP-toernooi in Houston: 6-4, 6-4.

De 27-jarige Brouwer maakte vorig jaar in Houston als qualifier zijn debuut op ATP-niveau en wist door te dringen tot de kwartfinales. De in Houston geboren Nederlander stond destijds op de 361e plaats van de wereldranglijst. Inmiddels is hij opgeklommen naar de 123e positie.

Ook nu toonde hij aan dat het Amerikaanse gravel hem goed bevalt, hoewel het in de slotgame nog even spannend werd: Kovacevic kreeg twee breekkansen voordat Brouwer na 77 minuten zijn tweede matchpoint verzilverde. In de tweede ronde neemt hij het op tegen de als vierde geplaatste John Isner.

Plaats een reactie