Medvedev verovert vierde trofee van 2023 in Miami na overwinning op niet-fitte Sinner

Daniil Medvedev heeft het masterstoernooi van Miami op zijn naam geschreven. De Russische nummer vijf van de wereld versloeg in de finale in twee sets Jannik Sinner, de nummer elf van de wereld, die in de halve finales titelverdediger Carlos Alcaraz had verslagen in een spannende strijd.

De 21-jarige Italiaan leek in de finale niet volledig fit en Medvedev profiteerde hiervan met geduldig spel: 7-5, 6-3. Dit betekende de vierde titel van het jaar voor de Russische speler.

Zesde ontmoeting

De twee toptennissers hadden al vijf keer eerder tegenover elkaar gestaan. Hun meest recente ontmoeting was in de finale van het toernooi in Rotterdam. Medvedev won daar na een verloren eerste set uiteindelijk overtuigend (5-7, 6-2, 6-2), waardoor hij zijn ongeslagen reeks tegen Sinner verlengde.

In Miami had Sinner indruk gemaakt met overwinningen op onder andere Andrej Roeblev en vooral Alcaraz, de nummer één van de wereld en recentelijk nog winnaar in Indian Wells. Medvedev, die dit jaar al vijf finales speelde en alleen in Indian Wells als verliezer van de baan ging, had een gemakkelijkere route afgelegd, met onder andere een walk-over in de derde ronde.

Medvedev begon met twee lovegames op eigen service, terwijl Sinner tussendoor ruim tien minuten nodig had om zijn eerste opslagbeurt te winnen. Ook bij zijn derde servicebeurt begon Medvedev foutloos met twee punten op rij. Echter, twee opeenvolgende dubbele fouten leidden tot een moeilijke game, die de Rus na nog een derde dubbele fout en vijf breakpoints tegen uiteindelijk moest afstaan aan zijn tegenstander.

Medicatie

Sinner kon niet lang genieten van zijn voorsprong. Hij gaf Medvedev met een eigen fout een breakpoint, waarna een forehand van de Italiaan ongelukkig via de netband buiten de lijnen belandde. Na het verlies van zijn service kreeg Sinner bezoek van de dokter, die hem medicatie gaf.

Vanaf dat moment probeerde de Italiaan nog meer de rally’s kort te houden, maar kon op 5-6 een tweede break niet voorkomen. Zijn zoveelste onnodige fout in de set werd hem fataal.

Het leek snel de verkeerde kant op te gaan voor Sinner, toen hij zijn eerste servicegame in de tweede set opnieuw niet succesvol wist af te ronden. Echter, dankzij zijn veerkracht en enkele fouten van de Rus, sloeg Sinner meteen terug. Het bleek echter een laatste stuiptrekking te zijn.

De Italiaan kon niet voorkomen dat Medvedev opnieuw toesloeg en de tweede set met 6-3 won. Hiermee pakte de Rus zijn vierde titel van 2023 en verstevigde hij zijn positie als een van de beste spelers van het jaar.

Plaats een reactie