Sinner zorgt voor opschudding tegen Alcaraz en bereikt finale Miami Masters

De Italiaanse tennisser Jannik Sinner heeft zich ten koste van de Spaanse nummer 1 van de wereld, Carlos Alcaraz, geplaatst voor de finale van het masterstoernooi in Miami. De wereldranglijst nummer 11 zegevierde na een drie uur durende wedstrijd in drie sets: 6-7 (4) 6-4 6-2. De enigszins onverwachte nederlaag voor Alcaraz betekent dat hij de Sunshine Double, het winnen van de prestigieuze toernooien van Indian Wells en Miami, kan vergeten.

In de finale op zondag neemt Sinner het op tegen de Russische Daniil Medvedev, die in de andere halve finale zijn landgenoot Karen Chatsjanov versloeg.

Breaks aan beide kanten

Het was een wedstrijd waarin beide spelers veel breakpoints kregen. Sinner slaagde erin maar liefst zes keer een servicegame van Alcaraz te winnen, in elk van de drie gespeelde sets twee keer.

Aanvankelijk kon Alcaraz de Italiaan redelijk goed van zich afhouden en won hij de eerste set na een tiebreak, maar de nummer 1 van de wereld kreeg het steeds moeilijker. In de tweede set moest hij uiteindelijk buigen na opnieuw een break van Sinner. De Italiaan maakte een einde aan een reeks van 21 ongeslagen sets van Alcaraz.

De 19-jarige Spanjaard leek vermoeid in de derde set en kreeg opnieuw twee breaks tegen, waarna Sinner zegevierend zijn vuisten in de lucht kon steken.

Plaats een reactie