Oudgediende Kvitová behaalt verrassende dertigste WTA-titel in Miami

Petra Kvitová heeft haar naam toegevoegd aan de lijst van winnaars van het hardcourttoernooi in Miami. In de eindstrijd versloeg de Tsjechische tennisster Jelena Rybakina met 7-6 en 6-2.

Met deze overwinning keert de 33-jarige Kvitová terug in de top tien van het vrouwentennis. Haar laatste WTA 1000-toernooizege, het niveau net onder de grandslamtoernooien, dateert van vijf jaar geleden, toen ze nog de nummer twee van de wereld was.

De 23-jarige Rybakina kan voorlopig alleen maar dromen van het bereiken van de tweede plaats op de wereldranglijst. Haar overwinning op Wimbledon vorig jaar leverde haar geen punten op vanwege de weigering van de Russen om deel te nemen. Nu liet ze een uitstekende kans liggen om na Indian Wells ook het prestigieuze toernooi van Miami op haar naam te schrijven.

Vijf setpunten verspeeld

Hoewel Kvitová op 5-4 in de eerste set haar eigen service niet wist te verzilveren, liet Rybakina in de daaropvolgende tiebreak maar liefst vijf setpunten liggen.

Kvitová hield het hoofd koel en toonde zich uiteindelijk de sterkste in de zenuwslopende ontknoping van de eerste set (16-14). Na een vroege break in de tweede set kwam haar dertigste WTA-titel niet meer in gevaar.

Plaats een reactie