Wimbledon verwelkomt Russische en Belarussische tennissers onder neutrale vlag in 2023

De organisatoren van Wimbledon hebben aangekondigd dat tennissers uit Rusland en Belarus dit jaar opnieuw mogen deelnemen aan het prestigieuze toernooi. In 2022 werden spelers uit deze twee landen uitgesloten van deelname aan het Britse grandslamtoernooi vanwege het conflict in Oekraïne.

Als voorwaarde voor deelname moeten de tennissers uit Rusland en Belarus onder een neutrale vlag spelen. Daarnaast mogen de spelers niet deelnemen als zij financiële steun ontvangen van de Russische of Belarussische overheid.

Dit besluit betekent dat topspelers zoals Aryna Sabalenka (de huidige Australian Open-kampioene), Daniil Medvedev en Andrej Roeblev weer kunnen deelnemen aan het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld.

Het Wimbledon-toernooi vindt plaats van maandag 3 juli tot en met zondag 16 juli.

Eerder deze week weigerde de Oekraïense tennisster Marta Kostyuk haar Russische tegenstander in Miami een hand te geven. Ze verklaarde: “Als ik weiger te spelen, verlies ik mijn ranking en is mijn carrière voorbij.”

Plaats een reactie