‘Sunshine Double’ in zicht voor tennisspelers Rybakina en Alcaraz

Tennisspelers Jelena Rybakina en Carlos Alcaraz zijn hard op weg om zich bij een select gezelschap te voegen tijdens het masterstoernooi in Miami. Beide spelers zijn dichter bij het behalen van de titel gekomen en daarmee ook dichter bij het voltooien van de ‘Sunshine Double’, het winnen van zowel het toernooi van Indian Wells als Miami in hetzelfde jaar.

Elf andere spelers gingen Rybakina en Alcaraz voor in het behalen van deze prestatie. De laatste vrouw die erin slaagde om beide prestigieuze toernooien te winnen was Iga Swiatek (2022), terwijl Roger Federer in 2017 de laatste man was die dit presteerde.

De Kazachstaanse Rybakina versloeg afgelopen nacht Jessica Pegula in de halve finales met 7-6 (3), 6-4 en behaalde daarmee haar dertiende overwinning op rij. De wedstrijd begon met een game met zeven keer deuce en een break. Beide speelsters hadden vervolgens veel moeite om hun servicegames te behouden. Van de 22 games eindigden er elf in een break.

Petra Kvitová en Sorana Cirstea zullen in de andere halve finale bepalen wie de tegenstander van Rybakina wordt.

Alcaraz eenvoudig naar halve finales

Alcaraz bereikte zonder al te veel moeite de halve finales van het mannentoernooi. De winnaar van Indian Wells versloeg Taylor Fritz met 6-4, 6-2, die vorig seizoen nog de titel pakte in Indian Wells.

De Spanjaard domineerde met krachtige slagen vanaf de baseline. Hij wist in beide sets de Amerikaan meteen te breken en gaf zelf, ondanks twee breakpoints in de eerste set, zijn service niet uit handen.

Plaats een reactie