Medvedev bereikt voor de vijfde keer op rij een finale na overwinning op landgenoot

Daniil Medvedev heeft opnieuw een finaleplaats bemachtigd, ditmaal voor het vijfde opeenvolgende toernooi. In de halve finales van het masterstoernooi in Miami versloeg de Russische tennisser zijn landgenoot Karen Chatsjanov met 7-6 (5), 3-6, 6-3.

Russen en Belarussen mogen onder neutrale vlag deelnemen aan Wimbledon

De twee vrienden uit Moskou, die onlangs te horen kregen dat Russen en Belarussen onder een neutrale vlag mogen deelnemen aan Wimbledon, bereikten niet eerder zo’n ver stadium in Miami. In de finale neemt Medvedev het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Carlos Alcaraz en Jannik Sinner.

Medvedev wint na spannende strijd

Chatsjanov, de nummer zestien van de wereld, miste direct twee breekkansen en brak meteen terug op 5-3 nadat Medvedev, de nummer vijf van de wereld, een setpunt had laten liggen. In de tiebreak stond Medvedev slechts één keer achter (1-2).

In de tweede set begon Medvedev matig (0-3), waardoor Chatsjanov de kans kreeg om gevarieerd te spelen en sterk aan de derde set te beginnen. Echter, Medvedev kwam met aanvallender spel op 3-1 in de derde set. Daarna gaf de 27-jarige Medvedev, die dit jaar al drie titels op zijn naam heeft staan, niets meer weg.

Plaats een reactie