Tennisster Andreescu in rolstoel afgevoerd met twee gescheurde enkelbanden

De Canadese tennisster Bianca Andreescu werd maandag in Miami huilend en in een rolstoel van de baan afgevoerd, nadat haar enkel dubbelgeklapt was. Ze had meteen door dat het niet goed zat. Woensdag werd bevestigd dat de 22-jarige speelster twee gescheurde banden in haar linkerenkel heeft opgelopen.

Blessure tijdens toernooi van Miami

Andreescu raakte geblesseerd tijdens haar wedstrijd tegen de Russische Ekaterina Aleksandrova in de vierde ronde van het toernooi van Miami. De winnares van de US Open in 2019 moest enkele dagen wachten op een definitieve diagnose.

“Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat ik twee banden in mijn linkerenkel heb gescheurd”, liet de tennisster weten via Twitter. “Het is lastig te zeggen hoe lang het herstel zal duren, maar het had in ieder geval veel erger kunnen zijn.” Over het algemeen duurt het herstel van een gescheurde enkelband zo’n 6 tot 12 weken.

Optimistisch over herstel

Andreescu heeft in haar jonge carrière al vaker te maken gehad met blessures. Nu staat haar opnieuw een revalidatieperiode te wachten. “Ik ben optimistisch dat ik snel weer op de baan kan staan,” aldus de tennisster.

Haar doorbraak kwam in 2019, toen ze drie titels won op de WTA Tour, met als hoogtepunt de US Open. Ze bereikte de vierde plaats op de wereldranglijst, maar zakte mede door fysieke problemen terug naar de 31e plek.

In Miami liet Andreescu weer wat van haar oude vorm zien door Emma Raducanu, Maria Sakkari en Sofia Kenin te verslaan. Helaas ging het mis in de partij tegen Aleksandrova.

Plaats een reactie