Griekspoor stelt enkeloperatie uit om deel te nemen aan favoriete gravelseizoen

De fitheid van Tallon Griekspoor tijdens het Europese gravelseizoen in de komende weken is onzeker. De tennisser beseft dat een operatie aan zijn rechterenkel onvermijdelijk is, maar wil zijn geliefde gravelseizoen niet missen.

Tijdens een graveltraining in Etten-Leur vorige week verzwikte Griekspoor zijn enkel en merkte meteen dat er iets niet in orde was.

Na onderzoek door een specialist bleek dat er een stukje bot in het gewricht van Griekspoor was afgebroken. De arts gaf echter aan dat hij wel door kon tennissen.

Griekspoor kreeg te horen dat een operatie uiteindelijk noodzakelijk zou zijn. “Als ik me nu laat opereren, duurt het herstel vijf weken. Gezien mijn goede vorm in de laatste toernooien en mijn voorliefde voor het spelen op gravel, stel ik die operatie nog uit”, zegt hij.

De 26-jarige tennisser neemt volgende week deel aan zijn eerste graveltoernooi van het jaar in het Marokkaanse Marrakech. “Dan wordt ook duidelijk in hoeverre mijn enkel het volhoudt, ik ga het in ieder geval proberen”, aldus Griekspoor. Sinds maandag traint hij op het Spaanse eiland Mallorca, waar zijn coach Dennis Schenk woont.

Al langere tijd last

Sinds de Australian Open in januari heeft Griekspoor al te maken met (lichte) klachten aan zijn rechterenkel, die regelmatig opdoken en vervolgens weer verdwenen (soms met behulp van pijnstillers).

Ondanks deze klachten beleeft de in Amsterdam woonachtige speler een succesvol seizoen. Hij won het ATP-toernooi van Pune, bereikte voor het eerst de derde ronde van een grandslamtoernooi op de Australian Open en haalde de halve finales op het ABN Amro Open in Rotterdam.

Dankzij deze prestaties is Griekspoor gestegen naar de 36e plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste positie ooit. Op basis van deze positie heeft hij de komende periode, net als Botic van de Zandschulp, toegang tot alle grote graveltoernooien zoals Monte-Carlo, Madrid en Rome.

Plaats een reactie