Van de Zandschulp verliest na indrukwekkende overwinning op Ruud in achtste finales Miami

Na zijn indrukwekkende overwinning op Casper Ruud (ATP-4) is Botic van de Zandschulp er niet in geslaagd om een vervolg te geven aan zijn succes. Dinsdagavond leek hij in de achtste finales van het masterstoernooi in Miami op weg naar een overwinning tegen Emil Ruusuvuori, maar uiteindelijk moest hij met 6-4, 4-6, 5-7 zijn meerdere erkennen in de Finse speler.

Van de Zandschulp, momenteel de nummer 32 van de wereld, begon sterk aan de wedstrijd en zette Ruusuvuori (ATP-54) onder druk met krachtige, diepe groundstrokes en sterke returns. Hij won de eerste set overtuigend en nam in de tweede set een 3-1 voorsprong.

Risicovoller spel

Daarna besloot Ruusuvuori om meer risico te nemen en Van de Zandschulp begon slordiger te spelen. De Fin wist twee keer een break achterstand weg te werken en nam in de derde set een 5-2 voorsprong. Van de Zandschulp vocht zich terug, maar uiteindelijk trok Ruusuvuori aan het langste eind.

In de kwartfinales neemt Ruusuvuori het op tegen de Italiaan Jannik Sinner, die eerder op de dag de Rus Andrej Roeblev met 6-2 6-4 versloeg.

Vorig jaar strandde Van de Zandschulp nog in de eerste ronde van het toernooi in Miami, dat gespeeld wordt in en rondom het Hard Rock Stadium. Dit stadion wordt normaal gesproken gebruikt door de American football-club Miami Dolphins.

Plaats een reactie