Nederlandse tennisteam treft zware tegenstanders in Davis Cup Finals: ‘Een uitdagende opgave’

In de groepsfase van de Davis Cup Finals zullen de Nederlandse tennissers het opnemen tegen de Verenigde Staten, Kroatië en Finland. De wedstrijden staan gepland voor medio september in Kroatië.

De beste nummers twee kwalificeren zich voor de knock-outfase, te beginnen met de kwartfinales, die in Malaga zullen plaatsvinden.

Volgens teamcaptain Paul Haarhuis is de loting behoorlijk zwaar: “Amerika is het sterkste team uit pot drie en dat treffen wij. Het zal een uitdagende opgave zijn om bij de eerste twee te eindigen. We zullen een uitzonderlijke teamprestatie moeten neerzetten.”

Naar verwachting zal het Amerikaanse team worden geleid door Taylor Fritz, de huidige nummer tien van de wereld. Kroatië kan rekenen op Borna Coric (ATP-20) en Marin Cilic (ATP-22), terwijl Emil Ruusuvuori (ATP-54) momenteel de beste Finse tennisser op de wereldranglijst is. Hij won afgelopen dinsdag nog verrassend in Miami van Botic van de Zandschulp.

Blessure Van de Zandschulp

Dankzij de 4-0 overwinning op Slowakije vorige maand, verzekerde Nederland zich van deelname aan de groepsfase van de Davis Cup Finals. Destijds bestond het Nederlandse team uit Tim van Rijthoven, Tallon Griekspoor en de dubbelspelers Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop. Van de Zandschulp was op dat moment geblesseerd.

Vorig jaar bereikte Nederland de kwartfinales van het landentoernooi, maar werd toen uitgeschakeld door Australië in Malága.

Plaats een reactie