Alcaraz en Sinner bereiken halve finales in Indian Wells, titelverdediger Fritz uitgeschakeld

Carlos Alcaraz staat dicht bij het heroveren van de nummer één positie op de wereldranglijst. De 19-jarige Spanjaard plaatste zich afgelopen nacht voor de halve finales van het masterstoernooi in Indian Wells door de Canadees Félix Auger-Aliassime in twee sets (6-4, 6-4) te verslaan.

Als Alcaraz het toernooi in Californië, ook wel bekend als ‘het vijfde grandslam’, op zijn naam schrijft, zal hij Novak Djokovic weer van de eerste plaats op de wereldranglijst stoten.

In de halve finale treft Alcaraz de Italiaan Jannik Sinner, die titelverdediger Taylor Fritz in drie sets versloeg: 6-4, 4-6, 6-4.

Eindelijk overwinning op Auger-Aliassime

In de voorgaande drie ontmoetingen met Auger-Aliassime moest Alcaraz zijn meerdere erkennen. Ook dit keer moest de Spanjaard, die eerder in het toernooi Tallon Griekspoor uitschakelde, alles uit de kast halen tegen de Canadese nummer tien van de wereld.

Opvallend genoeg had Alcaraz in eerdere confrontaties nog geen enkel breakpoint weten te benutten tegen Auger-Aliassime. In de vijfde game van de eerste set wist de winnaar van de US Open 2022 eindelijk deze barrière te doorbreken.

“Dit was de eerste keer dat ik zijn service wist te breken en daar ben ik erg trots op”, aldus Alcaraz na de wedstrijd.

Na het missen van zijn eerste breekkans van de wedstrijd op 5-4, verloor Auger-Aliassime de eerste set. De tweede set begon met wederzijdse breaks, waarbij Alcaraz uiteindelijk de sterkste zenuwen toonde.

De laatste toptienspeler die Alcaraz versloeg, was Casper Ruud in de finale van de US Open in september 2022. Daarna kampte de jonge Spanjaard met blessures, waardoor hij de eerste plaats op de wereldranglijst moest afstaan aan Djokovic. De Servische winnaar van de Australian Open moest vanwege visaproblemen door zijn weigering een coronavaccin te nemen echter afzeggen voor Indian Wells.

Sinner schrijft geschiedenis

In de halve finales neemt Alcaraz het op tegen Sinner. De Italiaan, vorige maand nog verliezend finalist in Ahoy, schakelde titelverdediger Fritz uit en werd zo de eerste Italiaan in de 47-jarige geschiedenis van Indian Wells die de laatste vier bereikte.

Sinner begon sterk en won de eerste set met 6-4. Daarna maakte de Italiaan wat meer fouten, waardoor Fritz (vijfde op de wereldranglijst) een derde set afdwong. In die set verloren beide spelers hun eerste servicegame, waarna Sinner op 4-4 de beslissende slag sloeg.

Plaats een reactie