Liefdevolle afscheid: Wanhopige Andreescu laat Miami Open achter dankzij enkelblessure

Zwaar getroffen door een enkelblessure, moest de Canadese tennisster Bianca Andreescu afscheid nemen van de Miami Open. Tijdens haar duel in de vierde ronde met de Russische Ekaterina Aleksandrova liep ze een pijnlijke verstuiking van haar enkel op. De tranen stroomden over haar wangen toen ze de baan in een rolstoel verliet.

Andreescu stond met 0-7 in de tiebreak van de eerste set tegenover Aleksandrova, die het eerste bedrijf als winnaar afsloot. De nummer 31 van de wereld speelde veelbelovend in de tweede set, waarmee ze kon weglopen naar een 2-0 voorsprong. Helaas stelde de pijn het spelen volledig stil. De winnares van de US Open in 2019 ging door haar enkel en schreeuwde om hulp.

Na een liefdevolle knuffel met haar tegenstander werd Andreescu met veel verdriet in een rolstoel de baan afgereden. Een nieuwe tegenslag voor de 22-jarige. Recentelijk worstelde ze nog met mentale problemen en diverse blessures. Haar plek op de wereldranglijst verschoof van een 4de naar de 121ste plek. Ondanks vele up’s en downs heeft Andreescu in 2019 grote toernooien gewonnen zoals Indian Wells en Toronto en wist ze korte metten te maken met Serena Williams tijdens de US Open.

Mentale rust

In april vorig jaar maakte ze haar terugkeer op de WTA Tour in Stuttgart. Maar net nu ze haar oude niveau begint aan te tikken, krijgt ze weer een tegenslag te verwerken. Ook tijdens de finale van twee jaar geleden moest ze al abrupt stoppen door een enkelblessure. De mentale rust die Andreescu even kreeg lijkt nu opnieuw verder weg dan ooit.

Zal de Canadese de hik te boven komen en haar terugkeer naar topniveau waarderen? Of blijft de vloek rusten over haar tijdens de Miami Open? Het enige wat op dit moment duidelijk is, is dat de tennisster op moment afscheid heeft moeten nemen.

Plaats een reactie