Voor Rus iets te veel: tegen Giorgi opgeven na 3 potente tegenstanders

Voor Arantxa Rus is de deelname aan het Indian Wells Toernoois reeds beklonken na slechts één wedstrijd. De Nederlandse toptennisster vertoonde een goede prestatie in het kwalificatietoernooi, maar verloor uiteindelijk van Camila Giorgi met een eindstand 6-3, 6-3.

Vier inzet](Acht technisch sterke games

Alhoewel de overwinningen op de top100 speelster Diana Shnaider en voormalig wereldtopper Sara Errani veelbelovend waren, kwam de derde sterkte opponent op rij eerder dan verwacht. Giorgi – op haar beste momenten bijna niveaurijk als de top 20 – vertoond een terugval op de wereldranglijst. Toch liet ze in Mexicaanse toernooi Mérida de afgelopen maand haar herstel zien met een overtuigende zege.

De eerste set werd getekend door een paar uitgebreide en technisch sterke games. Ondanks dat Arantxa een break achterstand lijkt te overbruggen met 3 break-kansen, lukt dat helaas niet toen Giorgi serveerde om de set af te maken. Ook de tweede set staat volledig in het teken van Rus, die dan toch niet in staat blijkt om door het ijs gat te breken twee games op 40 45.

Het lijkt erop dat voor Rus een vloek rust op de grote toernooien, want ook de laatste tien grandslam deelnames hebben haar niet veel geluk gebracht. Voor haar laatste overwinning op een WTA1000-toernooi moeten we terugkeren naar feburari vorig jaar in Dubai.

Plaats een reactie