Van de Zandschulp beweegt naar volgende ronde na 3-6, 6-4, 6-4 overwinning

Botic van de Zandschulp heeft voor het eerst in zijn carrière een topspeler van de wereldranglijst verslagen. Tijdens het Masterstoernooi in Miami was hij in heel wat game-omstandigheden zekerder in zijn acties dan Casper Ruud en wist hij uiteindelijk met 3-6, 6-4, 6-4 naar de volgende ronde te vertrekken.

Hoe het tot deze afsluitende duels kon komen? Botic voerde uitstekend serveren en legde zich daarbij toe op zijn sterke forehand. Ondanks dat hij minder punten wist te maken (104) dan de Noorse nummer 4 van de wereld (112) werd hij op de climax van het duel toch sterk en nam hij elke verkregen mogelijkheid in de laatste sets aan.

Druk van Ruud voelbaar

Van de Zandschulp liet weten: “Hij is een geweldige speler, maar als ik me een kans voelde in de derde set bij 3-2 dacht ik er meteen aan. Daarna heb ik gewacht met elke game op wederom zo’n scenario en op het juiste moment de druk voelbaar gemaakt bij 5-4.”

Ruud staat al een langer tijd in de topvijf van de wereldranglijst en wist in het voorbij jaar de finale te bereiken bij Roland Garros, de US Open, de ATP-finals en in Miami. Toch resulteerde dit niet in een zege tegen de Nederlandse #32, die de drie voorgaande ontmoetingen had gewonnen.

Met een succesvol resultaat bij deze overwinning staat er vanavond een ontmoeting tussen Van de Zandschulp en Finlandse Emil Ruusuvuori op het programma – nummer 54 in de wereld -, terwijl de winnaar van het duel tussen Jannik Sinner (ATP-11) en Andrey Rublev (ATP-7) in de kwartfinals kan verwachten.

Plaats een reactie