Tsurenko na bonzend gesprek met WTA-baas: “Ik was verbijsterd”

De Oekraïense tennisspeelster Lesia Tsurenko besloot vroegtijdig de deur dichtt te gooi bij het Amerikaanse toernooi Indian Wells

Paniekaanval als gevolg van gesprek met baas

De nummer 95 van de wereldranglijst had geen idee van de impact van het gesprek dat had plaatsgevonden enkel dagen eerder tussen haar en Steve Simon, de baas van de WTA. Hiervan kreeg Tsurenko een paniekaanval, waardoor ze haar partij tegen de Belarussische Aryna Sabalenka uiteindelijk moest opgeven.

Het gesprek ging over de oorlog die nu al enige tijd in haar geboorteland Oekraïne speelt. Veel spelers uit Oekraïne weigerden tegen spelers uit Rusland en Belarus uit te komen sinds het land werd binnengevallen en Belarus daarbij hulp gaf. Waar de omgeving juist op zoek is naar verzoening, sprak Simon op een pijnlijke manier zijn verhaal waar Tsurenko absoluut niet mee eens was.

Tsurenko: “Een paar dagen geleden was ik verbijsterd”

Tsurenko was door het gesprek zo gekwetst, dat de algemene verklaring van Indian Wells over het opgeven vanwege persoonlijke redenen nodig bleek. Volgens de Oekraïense media legde Tsurenko zelf toen uit dat ze werd geconfronteerd met ademhalingsproblemen en hysterie door het bonzende gesprek.

Uit Tsurenko haar optiek werd er zelfs de vraag opgeworpen of de positie van baas Simon wel nog houdbaar is. De WTA is echter duidelijk, die staat volledig achter het door de oorlog getroffen Oekraïne en veroordeelde dit geval van Tsurenko.

Plaats een reactie