Tallon Griekspoor sterk naar derde ronde Indian Wells

Tallon Griekspoor heeft een hele stevige prestatie neergezet op het masterstoernooi in Indian Wells. Hij passeerde Guido Pella op overtuigende wijze met een 7-6 (3), 7-6 (4) en plaatste zich zo voor de derde ronde.

Griekspoor, de nummer 36 van de wereld, stond voor het eerst tegenover de 32-jarige Pella. Deze stond op de 739ste plaats van de ATP-ranglijst staat, maar was in zijn carrière al zes keer in een finale gekomen, allemaal op gravel. Pella won er één.

Griekspoor won zijn eerste twee servicegames makkelijk, maar op 5-4 voor de eerste set lukte het Pella toch om de Nederlander de baas te worden. In de tiebreak kon Griekspoor echter overtuigen en sloot hiermee de set winnend af. In de tweede set wist hij alleen zijn opslag kwijt te raken. Toen hij op 2-3 achter stond, kon hij echter terugslaan.39 winners en veertien aces opgeeft maakte uiteindelijk de winst voor Griekspoor compleet.

Van de Zandschulp verzwikt enkel

Voor Botic van de Zandschulp was het toernooi al vroeg ten einde. Door animauxblessure moest de 27-jarige Nederlander de strijd staken tegen Ilja Ivasjka in de tweede ronde van Indian Wells. Ivasjka was op dat moment al aan het winnen met 7-5, 3-2.

Gelukkig voor Griekspoor is hij en Van de Zandschulpte verliezen in het dubbelspel. Samen met Matwé Middelkoop werden ze uitgeschakeld in de eerste ronde door Harri Heliövaara (FIN) en Lloyd Glasspool (GBR): 6-3 3-6 10-6.

Een verrassende opstelling in de volgende ronde voor Griekspoor, die het moet opnemen tegen Carlos Alcaraz – nummer één van de plaatsingslijst in het toernooi in Californië.

Plaats een reactie