Rybakina neemt wraak en wint WTA-toernooi in Indian Wells

Jelena Rybakina heeft geschiedenis geschreven door het grote WTA-toernooi in Indian Wells te winnen. De Kazachse Wimbledonkampioene was met 7-6 (11), 6-4 de sterkste in de finale tegen de Belarussische Aryna Sabalenka, die de nummer twee van de wereldranglijst is.

De vier eerdere duels met Rybakina (de nummer tien in de mondiale ranking) was Sabalenka allemaal in drie sets gewonnen. Onder andere de finale van de Australian Open eerder dit jaar.

De eerste set was wisselvallig en Sabalenka had op 5-4 voor de set serveren. Helaas was dat niet genoeg en er moest verlengd worden. In de tiebreak verzamelde Rybakina twee setpunten van Sabalenka en op haar zesde kans sloeg ze uiteindelijk toe.

In de tweede set kwam Sabalenka nog terug van 2-5 naar 4-5, maar daarmee was Rybakina niet meer te stoppen.

Alcaraz tegen Medvedev

Vannacht wordt er nog gevolleybald voor de mannenfinale. Die staat gepland tussen Carlos Alcaraz uit Spanje en de Rus Daniil Medvedev. Alcaraz kan bij winst de nummer één plaats in de wereldranglijst van Novak Djokovic heroveren.

Plaats een reactie