Rybakina boekt halve finale plek bij Indian Wells

De Kazachse tennisster Jelena Rybakina heeft een knappe prestatie neergezet in Indian Wells. Door slagvaardig ten opzichte van haar tegenstander Karolina Muchova heeft ze de halve finale bereikt. Na een knappe zege van 7-6 (7), 2-6, 6-4 is haar plek verzekerd in de halve finale van het toernooi.

Het is haar tweede prominente prestatie vanuit een internationale competitie. Vorig jaar won ze de Wimbledon trofee en als kers op de taart bereikte ze de finale van de Australian Open in januari. Een topteam, dat Rybakina is geworden in de wereld van het internationale tennis!

Hoewel vorig jaar op Wimbledon niet veel punten te winnen waren als gevolg van het weren van Russische spelers, staat Rybakina toch nog tiende op de wereldranglijst. Als ze de titel bij Indian Wells pakt, stijgt ze naar de zevende plaats.

De halve finale wordt uitgevochten in een kraker tussen nummer één op de wereldranglijst, Iga Swiatek uit Polen, en de Roemeense Sorana Cîrstea.

Rybakina pakt 5-3 voorsprong

De eerste set begon sterk van beide kanten. Muchova kreeg de eerste break al in de vijfde game, maar Rybakina kwam er sterk uit om uiteindelijk de set in de tiebreak te pakken. De tweede set leek wat moeizamer te verlopen voor Rybakina; Muchova kwam sterk naar 3-0 voor. Ondanks dat kan Rybakina uiteindelijk in de derde set de klos zijn. Ze neemt een voorsprong met 5-3 en heeft zelf twee matchpoints om te winnen. Muchova verspeelt, maar Rybakina kan haar voorsprong uiteindelijk behouden en wint het duel.

Plaats een reactie